top of page
logo-black.png

Ανακαλύψτε το Μπλε Μέλι: ‘Miel et Ciel’ – Μέλι και Παράδεισος (300g)

Σας παρουσιάζουμε το εξαιρετικό μας μπλε μέλι, έναν συνδυασμό από το καλύτερης ποιότητας μέλι ανθέων με αναλυτικής καθαρότητας φυκοκυανίνη, εκχυλισμένη από φρέσκια, ζωντανή σπιρουλίνα. Με το γαλλικό προσωνύμιο ‘’miel et ciel’’, το οποίο μεταφράζεται ως ‘’μέλι και ουρανός’’ ή ‘’μέλι και παράδεισος’’, αυτό το προϊόν εκπλήσσει και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του μελιού. Ανακαλύψτε το πλούσιο σε πρωτεΐνη μέλι, που περιέχει εκχύλισμα σπιρουλίνας: την φυκοκυανίνη – ίσως την πιο πολύτιμη ουσία της σπιρουλίνας, η οποία αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται στην ιατρική, στην φαρμακευτική, σε συμπληρώματα διατροφής κλπ. Το τελικό αποτέλεσμα, είναι ένα μέλι, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.

Ζήστε την μαγεία του Μπλε Μελιού

Είτε ψάχνετε για τρόπους να δημιουργήσετε υπέροχα γεύματα, είτε να αναβαθμίσετε το πρωινό σας ή θέλετε να κάνετε ένα πραγματικά μοναδικό δώρο, το μπλε μέλι μας είναι μία εκπληκτική επιλογή. Απολαύστε την μαγεία του ‘’μελιού και του ουρανού’’, φέρνοντας μια παραδεισένια γεύση στο τραπέζι σας.

Διαθρεπτική αξία

Με 16 φορές περισσότερη πρωτεΐνη από το απλό μέλι, το μπλε μέλι μας είναι θησαυρός θρεπτικότητας. Η φυκοκυανίνη όχι μόνο βελτιώνει την εμφάνιση και την γεύση, αλλά επίσης προσθέτει στο μέλι υγιεινά οφέλη, καθιστώντας το έτσι ως μια πραγματικά παραδεισένια επιλογή.

Μία πανδαισία αισθήσεων

Το μέλι με το οποίο δουλεύουμε αυτόν τον καιρό, προσδίδει στο τελικό προϊόν μια γεύση ελαφριά και λουλουδένια, με εσπεριδοειδή χαρακτήρα, δυνατό άρωμα και ρευστή υφή. Αυτό που το κάνει τόσο μοναδικό, είναι το έντονο, εντυπωσιακό μπλε χρώμα του.

Πώς να το αποθηκεύσετε

Αποθηκεύστε αυτόν τον μοναδικό θησαυρό σε θερμοκρασία δωματίου (σε θερμοκρασία ανώτερη των 14°C για να αποτρέψετε την κρυσταλλοποίηση και σε θερμοκρασία χαμηλότερη των 40°C, για να αποφύγετε τον αποχρωματισμό), μακριά από το φως του ήλιου, για να διατηρήσετε το ζωηρό, μπλε χρώμα του και τις λεπτές γεύσεις του.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Το μπλε μέλι είναι ιδανικό για να αναβαθμίσετε τα γεύματά σας, να εμπλουτίσετε το πρωινό σας ή για να κάνετε το πιο ιδιαίτερο και μοναδικό δώρο. Μην το προσθέτετε σε ζεστά ροφήματα, καθώς η φυκοκυανίνη είναι θερμοευαίσθητη και το λαμπερό της μπλε χρώμα θα ξεθωριάσει με την έκθεσή του σε υψηλές θερμοκρασίες. Το χρώμα είναι πιο ‘’ορατό’’ σε κάποιο λευκό φόντο, όπως σε γιαούρτι ή τυρί, ή σε φρούτα, ξηρούς καρπούς κλπ. Μην διστάσετε να γίνετε δημιουργικοί!

Πώς παρασκευάζεται

Ενεργούμε όπως οι μέλισσες: επιλέγοντας την πιο πολύτιμη ουσία της σπιρουλίνας, και την προσθέτουμε στο προϊόν μας. Στην It’s Alive, έχουμε αναπτύξει μια υπέροχη μέθοδο εκχύλισης αναλυτικής καθαρότητας φυκοκυανίνης από φρέσκια σπιρουλίνα, προσφέροντας το καθαρότερο μπλε που μπορεί να προσφέρει η φύση. Αυτή η χρωστική, γνωστή για τις αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές της ιδιότητες, αναμιγνύεται προσεκτικά με τα καλύτερα ελληνικά μέλια, συνθέτοντας ένα μέλι όχι απλώς θρεπτικό, αλλά και συγκλονιστικά όμορφο.

Πόσο διαρκεί

Το μπλε μέλι, σύμφωνα με το νόμο, έχει χρόνο ζωής 3 χρόνια. Λόγω των φυσικών τάσεων του μελιού πορτοκαλιάς να κρυσταλλώνει (ζαχαρώνει), μπορεί να χρειαστεί μπεν μαρί για να ανακτηθεί η ρευστότητά του. Ζεστάνετε το μέλι προσεκτικά, φροντίζοντας η θερμοκρασία να παραμένει κάτω από τους 40°C (104°F) για να διατηρηθεί το χρώμα και οι ευεργετικές ιδιότητες της φυκοκυανίνης.

Σημείωση για την καθαρότητα

Η καθαρότητα της φυκοκυανίνης μας είναι ασύγκριτη. Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά φυκοκυανίνη αναλυτικής καθαρότητας, η οποία είναι η ανώτατη δυνατή ποιότητα. Έτσι, το εκχύλισμα της φυκοκυανίνης μας φέρει ένα εκθαμβωτικό μπλε χρώμα, και όχι μια πετρόλ απόχρωση που βρίσκεται στις λιγότερο καθαρές εκχυλίσεις. Με αυτόν τον τρόπο, στοχεύουμε να περάσουμε το εξής μήνυμα: τίποτα δεν είναι ξεπερνάει την φρέσκια, ζωντανή σπιρουλίνα. Η φρέσκια σπιρουλίνα μας, διατηρεί όλες τις υπερευαίσθητες και υπερπολύτιμες ουσίες, άθικτες.

Βιωσιμότητα

Η παραγωγή της σπιρουλίνας μας γίνεται στους πιο αποδοτικούς φωτοβιοαντιδραστήρες, τους οποίους αναπτύξαμε τα τελευταία χρόνια, μέσω επιστημονικών πειραμάτων. Αναβαθμίσαμε τη θερμομόνωση του εκπληκτικού εργαστηρίου μας για να μεγιστοποιήσουμε την ενεργειακή απόδοση της διεργασίας μας. Επιλέξαμε προσεκτικά όλα μας τα υλικά, με τέτοιο τρόπο, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι η παραγωγή δεν περιέχει βαρέα μέταλλα. Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως: θέρμανση με ηλιακή ενέργεια, παθητική ψύξη (δική μας τεχνολογία), καθώς και το πιο αποτελεσματικό, τεχνητό σύστημα φωτισμού που αναπτύξαμε, ώστε να αναπτύσσεται η σπιρουλίνα όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται, σε ένα αστικό περιβάλλον. Επιπλέον, επιλέγουμε τα καλύτερα μέλια της Ελλάδας, ώστε να προσθέσουμε – και να πετύχουμε – το καλύτερο δυνατό μπλε χρώμα. Προμηθευόμαστε το μέλι απευθείας από τους παραγωγούς σε πολύ καλή τιμή, βοηθώντας τους έτσι να φροντίσουν τις μέλισσές τους με τον καλύτερο τρόπο. Υποστηρίζοντας απευθείας τους παραγωγούς, συμβάλλουμε σε πιο υγιείς πληθυσμούς μελισσών, και την επικονίαση των φυτών, σε ένα από τα πιο πλούσια hotspots βιοποικιλότητας στον κόσμο: την Ελλάδα.

Ο ρόλος της φυκοκυανίνης στην σπιρουλίνα

Η φυκοκυανίνη βρίσκεται στα τοιχώματα των κυττάρων της σπιρουλίνας, δημιουργώντας έναν σύμπλοκο με άλλες πρωτεΐνες, όπως η αλλοφυκοκυανίνη και η φυκοερυθρίνη. Αυτές οι 3 πρωτεΐνες συνεργάζονται, ώστε να διευρύνουν τη φωτοσυνθετική αποτελεσματικότητα της σπιρουλίνας, επιτρέποντάς της να αξιοποιήσει μεγαλύτερο εύρος ακτινοβολίας. Η φυκοκυανίνη απορροφά την πορτοκαλί ακτινοβολία, ενώ παίζει και έναν κομβικό ρόλο ως απόθεμα ενέργειας και πρωτεΐνης: Όταν η σπιρουλίνα νιώθει ότι πεινάει, μπορεί να καταναλώσει τη φυκοκυανίνη της, ώστε να την βοηθήσει να παραμείνει ζωντανή.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό το μπλε μέλι μπορεί να παίξει έναν εκπληκτικό ρόλο στη παραγωγή φανταστικών δημιουργιών. Προσθέστε το στο καλάθι σας και ξεκινήστε να δημιουργείτε μοναδικές μπλε συνταγές!

 

bottom of page